Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kullanması gereken aksesuarlar

Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kullanması gereken aksesuarlar
Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kullanması gereken aksesuarlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Otomobillerde emniyet kemeri ne kadar önemli ise motorlarda ve bisikletlerde kask, koruma gözlüğü, dizlik vb. kullanmak o derece önemlidir. Bisiklet ve motosikletlerde kask, kaza anlarında ortaya çıkacak olası yaralanma ve engelli kalmaya karşı insanı en üst düzeyde korumak için kullanılmaktadır. Koruma gözlüğü takmak; sürücüleri güneş ışınlarından, seyir hâlindeyken gelebilecek taş parçası, sinek vb. etkenlerden koruyacaktır. Dizlik ve eldiven kullanımı ise sürücüleri kazalarda oluşabilecek yaralanmalardan koruyacaktır.

İnsanları korumak amacıyla yapılmış güvenlik aksesuarlarını kullanmayı reddetmek trafikte olası tehlikelere karşı önlem almayıp güvenliği tehlikeye atmak demektir.

16
2
14
0
0
0
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.