Bitki örtüsünün yoğun olmasından dolayı dünyada yerleşmelerin sınırlandığı alanlar

Bitki örtüsünün yoğun olmasından dolayı dünyada yerleşmelerin sınırlandığı alanlar
Bitki örtüsünün yoğun olmasından dolayı dünyada yerleşmelerin sınırlandığı alanlardan örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yeryüzünde bitki örtüsünün yoğun olarak bulunduğu yerler vardır. Bu bölgeler yerleşime kapalı olan ve yerleşimin de olumsuz etkilendiği yerler olarak bilinmektedir. Dünyanın günlük hareketi sonucunda meydana gelen değişikliklerin coğrafya üzerindeki etkileri bu şekilde daha iyi anlaşılmaktadır.

Bitki örtüsünün yayılış gösterdiği yerlerde yerleşim alanlarının sınırlı olması doğal bir etkendir. Bu tarz yerler, özellikle dağların kıyıya paralel ve dik olarak uzanıp yamaçlar oluşturduğu, derin ormanların ve uzun boylu bitkilerin bulunduğu yerlerdir. Ülkemizde Karadeniz kıyıları, Güney Asya sahilleri, Güney Afrika çölleri gibi yerler yerleşimin de sınırlandığı bölgelerdir.

162
19
161
18
130
23
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.