Bitki örtüsünün zayıf olduğu eğimli alanlarda yağmur ve sel sularının etkisiyle oluşan fazlaca yarıntılı arazilerdir

Bitki örtüsünün zayıf olduğu eğimli alanlarda yağmur ve sel sularının etkisiyle oluşan fazlaca yarıntılı arazilerdir
Bitki örtüsünün zayıf olduğu eğimli alanlarda yağmur ve sel sularının etkisiyle oluşan fazlaca yarıntılı arazilerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bitki örtüsünün zayıf olduğu eğimli alanlarda yağmur ve sel sularının etkisiyle oluşan fazlaca yarıntılı arazilerdir

Ödev cevabı kısaca : Erozyon

Doğru, bitki örtüsünün zayıf olduğu veya eksik olduğu eğimli alanlarda yağmur ve sel sularının etkisiyle oluşan fazlaca yarıntılı arazilere "erozyon" adı verilir. Erozyon, toprak tabakalarının rüzgar, yağmur, akarsular veya sel suları gibi çeşitli etkenlerle aşındığı ve taşındığı bir süreçtir. Bu süreç, bitki örtüsünün zayıf olduğu bölgelerde daha belirgin bir sorun olabilir, çünkü bitkiler toprak erozyonunu azaltmaya yardımcı olurlar.

Erozyonun etkisi, toprak kaybına, su kirliliğine ve çevresel sorunlara neden olabilir. Bu nedenle erozyon kontrol tedbirleri alınması, bitki örtüsünün korunması veya restore edilmesi gibi önlemler alınması, bu tür eğimli alanlardaki erozyonu azaltmada önemlidir.

1
1
1
0
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.