Bitkilerde yaşayan peygamberdevesi görülmektedir, bu canlının şeklinin ve renginin yaşadığı ortamdaki bitkiye ve çiçeklere

Bitkilerde yaşayan peygamberdevesi görülmektedir, bu canlının şeklinin ve renginin yaşadığı ortamdaki bitkiye ve çiçeklere
Bitkilerde yaşayan peygamberdevesi görülmektedir, bu canlının şeklinin ve renginin yaşadığı ortamdaki bitkiye ve çiçeklere benzemesi canlıya hangi avantajı sağlar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bitkilerde yaşayan peygamberdevesi görülmektedir. Bu canlının şeklinin ve renginin yaşadığı ortamdaki bitkiye ve çiçeklere benzemesi canlıya hangi avantajı sağlar? Düşüncelerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Ödev cevabı kısaca : Bitkilerde yaşayan peygamberdevesinin, bitkilere ve çiçeklere benzeyen şekil ve rengi, avcılardan korunmasına yardımcı olur. Bu benzerlik, peygamberdevesini gözden kaçırılmasını sağlayarak hayatta kalma şansını artırır.

Bitkilerde yaşayan peygamberdevesi olarak bilinen bu canlının şekil ve renginin yaşadığı ortamdaki bitkilere ve çiçeklere benzemesi, canlının hayatta kalmasına ve avcılarından korunmasına yardımcı olabilir. Bu benzerlik, avcıların peygamberdevesini fark etmelerini zorlaştırabilir. Aynı zamanda, peygamberdevesinin bitkilerle benzer renk ve desenlere sahip olması, avcıların gözünü aldatarak peygamberdevesini fark etmelerini zorlaştırabilir. Bu, peygamberdevesinin avcılardan kaçmasına ve hayatta kalmasına yardımcı olabilir.

Dolayısıyla, bitkilerde yaşayan peygamberdevesinin şekil ve renginin bitkilere benzer olması, avcılardan korunma stratejisi olarak işlev görebilir. Bu benzerlik, peygamberdevesinin hayatta kalma şansını artırabilir.

1
1
1
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.