Biyografik eserler hangi bilim dalıyla ilişkilendirilebilir

Biyografik eserler hangi bilim dalıyla ilişkilendirilebilir
Biyografik eserler hangi bilim dalıyla ilişkilendirilebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Biyografik eserler, okuyucular tarafından hayat hikayesi merak edilen ünlü kişilerin yaşam öyküsünü anlatan yazılı metinlerdir. Hayatı zamana göre sıralı, tarafsız ve yorum katmadan anlatılan kişinin tecrübeleri gelecek kuşaklara aktarılır. Biyografiler yazılı eserler olarak bazı özelliklere sahiptir. Bunlardan birincisi ölçülü ve tarafsız olmaktır. Yazar elde ettiği verileri ön yargısız ve tarafsız olarak paylaşmalıdır. Elde edilen verilerin bir belgelere dayanması yazarın kendi duygularının dışında belgeler ile bilgi paylaşması biyografilerde dikkat edilmesi gereken bir diğer özelliktir.

Biyografi bir kişinin hayatının anlatıldığı eserlere denir. Biyografinin amacı yoruma girmeden birinin hayatını açık seçik şekilde anlatmaktır. Bu açıdan bakıldığında en çok tarih bilimine yakın olduğunu görürüz. Alanında ün yapmış herhangi birinin biyografisi yazılabilir bu da biyografinin edebiyatın tekelinde olmadığını gösterir. 

3
105
21
0
3
2
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.