Biyokimyayı kullanan meslek gruplarını ve bunların çalışma alanları

Biyokimyayı kullanan meslek gruplarını ve bunların çalışma alanları
Biyokimyayı kullanan meslek gruplarını ve bunların çalışma alanlarını araştıralım, edindiğimiz bilgilerle afiş ya da poster hazırlayalım.

Birine ya da bir canlıya sevgi duyduğunuzda vücudunuzda dopamin ve seratonin denen iki hormon daha fazla salgılanır. Böylece insanlara ve çevreye karşı olumlu duygular beslersiniz. “Dopamin, seratonin gibi hormonlar vücutta nereden salgılanır? Bunların az ya da çok salgılanması vücutta ne gibi değişikliklere yol açar? Bu hormonların kimyasal bileşimleri nasıldır? Vücutta bu hormonlar nasıl belirlenir?” gibi soruların yanıtlarının araştırılması biyokimyanın işidir.

Biyokimya; canlıların yapısında gerçekleşen kimyasal olayları, bunların sonuçlarını ve etkilerini inceler. Örneğin solunumda ya da ilaç aldığımızda hücrelerde gerçekleşen kimyasal olaylar, sindirim sürecinde oluşan kimyasal olaylar biyokimyanın alanıdır. Kanser ve kök hücre, enfeksiyon hastalıklarındaki kimyasal süreçler biyokimyanın inceleme alanına girer. Hastaneye gittiğinizde eğer kan tahlili yaptırdıysanız, bu kan tahlillerinin yapıldığı yer, biyokimya laboratuvarıdır. Biyokimya laboratuvarında kanınızdaki bazı maddelerin miktarlarına bakılır. Bu sonuçlar, hastalığın teşhisi ve tedavisinde yardımcı olur.

365
277
243
33
171
34
261
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.