Biyolojik yasalar nedir

Biyolojik yasalar nedir
Biyolojik yasalar nedir, biyolojik yasalara örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Biyolojik yasalar; canlıların yapısı, beslenmesi, korunması, gelişmesi ve üremesiyle ilgili yasalardır. Her şeyi bir sebebe bağlayan Allah (c.c); bitki, insan ve hayvanların yaratılışını biyolojik yasalara bağlı kılmıştır. Allah (c.c.) canlıları, varlıklarını sürdürecek özelliklerle donatmıştır. İnsanın varlığını sürdürebilmesi için solunum, sindirim ve dolaşım gibi sistemlere sahip olması gerekir. İnsanın yaratılışı hakkında Allah (c.c.) şöyle buyurur: “Allah sizi topraktan, sonra nutfeden yarattı. Sonra da sizi birbirinize eş kıldı. O’nun bilgisi olmadan hiçbir dişi ne gebe kalır ne doğurur…” (Fâtır suresi, 11. ayet.)

Biyolojik yasalara şunları örnek verebiliriz:

  • anlıların çift olarak yaratılması,
  • Vücudumuzdaki sindirim ve boşaltım sistemi,
  • Canlıların yaşadıkları coğrafi şartlara uygun özelliklerinin olması,
  • Etle beslenen hayvanların çene yapılarının otla beslenenlerden farklı olması,
  • Kuşların uçmak için kanatlı, balıkların yüzebilmeleri için solungaçlı yaratılması,
  • Hayvanların bir kısmının yumurtlama, bir kısmının da doğum yoluyla üremesi,
  • Bitki tozlarının rüzgârlar sayesinde taşınması ve bu sayede bitkilerin birbirini aşılaması,

İnsanların istifadesine sunulan meyveler aynı topraktan gıdalarını aldıkları halde meyvelerin bazısı tatlı kimi acı iken bazısı de yeşil veya kırmızı renklidir. Biyolojik yasalar sonucu olan bu olayların Allah’ın (c.c.) gücü ve takdiri ile gerçekleştiği bir ayette şöyle belirtilmiştir: “Gökten su indiren O’dur. (Buyurdu ki:) İşte biz her çeşit bitkiyi onunla bitirdik. O bitkiden de kendisinden üst üste binmiş taneler bitireceğimiz bir yeşil bitki, hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar bahçeleri meydana getir-dik; birbirine benzeyeni var, benzemeyeni var. Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın! Kuşkusuz bütün bunlarda inanan bir toplum için ibretler var-dır.” (En’âm suresi, 99. ayet.)

37
37
37
37
37
37
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.