Biyomimikri verileri ile elde edilen bir polimeri araştıralım

Biyomimikri verileri ile elde edilen bir polimeri araştıralım
Doğayı taklit ederek ya da doğadan esinlenerek insan ihtiyacına ya da problemlerine çözüm üreten disipline biyomimikri denir. Biyomimikri verileri ile elde edilen bir polimeri araştıralım. Araştırma sonucumuzusunum hâline getirerek sınıfta paylaşalım.

Biyomimikrinin 2 temel misyonu vardır:

Deneyim: Doğadan ilham alma konsepti bir bütün olarak, “bir milyon yılı aşkın bir evrim deneyimiyle” birlikte geliyor. Doğanın çeşitli süreçleri için ürettiği çözümler, yine doğanın çeşitli güçleri tarafından test edildi. Bu deneyime kendi araştırmamızı da ekleyerek, mükemmel bir tasarım çözümüne ulaşabiliriz.

Sürdürülebilirlik: Biyomimikri ilhamıyla yapılan tasarım, uyarlanabilir, görsel olarak uyumlu ve en az enerji tüketen çözümler üretir. Nihayetinde doğa da aynı problem için kendi süreçlerini yeniden tasarladı. Bunun referansı, zaman içinde taklit edilen bu sürecin etkili bir şekilde var olmasıdır. Doğa, kaynak tüketimini de kendi doğal süreçlerinde optimize etmiştir. Böylece sürdürülebilirlik, doğadan gelen tasarımların gelişiminde saklıdır.

55
80
33
15
20
23
441
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.