Biyoteknolojik çalışmaların olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir

Biyoteknolojik çalışmaların olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir
Biyoteknolojik çalışmaların olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Besin miktarının artırılması, besin içeriğinin zenginleştirilmesi ve besinlerin alerjik özelliklerinin azaltılması biyoteknolojinin olumlu etkileri; antibiyotik direnci artmış genlerin mikroorganizmalara geçmesi ise biyoteknolojinin olumsuz etkilerindendir.

Biyoteknoloji sağlık açısından kullanılması yararlı olan teknolojidir. Biyolojik unsurların teknik araçlarla bileşen oluşturması dünyanın ve canlı hayatının korunması adına gerekli görülmektedir. Gelecekte biyoteknolojik çalışmaların dünyayı değiştirebileceği de ön görülmektedir.

Biyoteknoloji insanlığın varoluş problemlerinin biyoloji ve teknoloji odaklı olarak çözüme kavuşturulmasında sağlık desteği sağlamaktadır. Birtakım olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanları da bulunmakta ve yeni zararlar da meydana getirebilmektedir. Bu nedenle biyoteknolojik gelişmeleri dikkatli takip etmek gerekir.

Gelecekte biyoteknolojik çalışmaların ölümcül hastalıkların azalmasında, çevre kirliliklerinin önlenmesinde, insan ömrünün uzamasında etkili olacağı düşünülmektedir. Bir bakteri türünün özel olarak kanser tedavisinde kullanılabilmesi biyoteknolojik müdahale olarak değerlendirilebilir.

Olumlu etkiler:

  • Besin miktarının artırılması,
  • Besin kapsamının zenginleştirilmesi,
  • Besinlerin alerjik özelliklerinin azaltılması,

biyoteknolojinin olumlu etkileri arasında yer almaktadır.

Olumsuz etkiler:

  • Antibiyotik direnci artmış genlerin mikroorganizmalara geçmesi,
  • Artmış alerjik reaksiyon riski,

biyoteknolojinin olumsuz etkileri arasında yer almaktadır.

1325
2180
3146
174
142
513
1000
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.