Biyoteknolojinin gıda üretimi ve hayvancılık uygulamaları nelerdir

Biyoteknolojinin gıda üretimi ve hayvancılık uygulamaları nelerdir
Biyoteknolojinin gıda üretimi ve hayvancılık uygulamaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Biyoteknoloji sağlık açısından kullanılması yararlı olan teknolojidir. Biyolojik unsurların teknik araçlarla bileşen oluşturması dünyanın ve canlı hayatının korunması adına gerekli görülmektedir. Gelecekte biyoteknolojik çalışmaların dünyayı değiştirebileceği de ön görülmektedir.

Biyoteknolojinin gıda üretimi uygulamaları; meyveli yoğurt üretimi, besin değeri artırılmış gıdaların üretimi ve besinlerin raf ömrünün artırılmasıdır. Hayvancılık uygulamaları ise daha sağlıklı hayvanların üretimi, daha kaliteli et ve süt üretimi, yapay ipek ve yün üretimidir.

Biyoteknolojinin gıda üretimi ve hayvancılık uygulamaları; yoğurt, peynir, süt üretiminin yapılması, hazır gıdaların yapılması, konservelerin yapılması, endüstriyel gıdaların yapılması gibi faaliyetler olarak bilinmektedir.

Biyoteknoloji insanlığın varoluş problemlerinin biyoloji ve teknoloji odaklı olarak çözüme kavuşturulmasında sağlık desteği sağlamaktadır. Birtakım olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanları da bulunmakta ve yeni zararlar da meydana getirebilmektedir. Bu nedenle biyoteknolojik gelişmeleri dikkatli takip etmek gerekir.

28
163
85
21
54
13
123
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.