Biz Konuksever Bir Milletiz Cevapları

Biz Konuksever Bir Milletiz Cevapları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık Sayfa 214, 215, 216, 217 Biz Konuksever Bir Milletiz Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Sayfa 214 Cevapları

Dünyanın birçok yerinde ülkemiz insanlarından söz edildiğinde “konuksever” ifadesi kullanılmaktadır. Ülkemizdeki herkes konuksever midir? Bu ifade bir kalıp yargı mıdır? Açıklayınız.

Cevap: Ülkemizdeki her insanın konuksever olduğunu söylemek doğru olmaz. Ancak kültürümüz gereği çoğunlukla öyleyizdir. Bir misafiri en iyi şekilde ağırlamak isteriz. Bu nedenle onu en rahat yere oturtur, en güzel ikramlarda bulunuruz. Bu yüzden tüm dünya Türk insanlarını konuksever olarak tanımaktadır. Bu bir kalıp yargıdır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Sayfa 215 Cevapları

Kalıp yargının özelliklerini göz önünde bulundurarak bir arada uyum içinde yaşamaya engel olabilecek bir kalıp yargı örneği söyleyiniz.

Cevap: Tüm erkeklerin futbolu sevdiğini düşünmek veya tüm kızların modaya çok önem verdiğini sanmak kalıp yargılardır. Bu nedenle güzel giyinmeyen kızlar veya top oynamak, maç izlemek istemeyen erkekler toplumda dışlanmaktadır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Sayfa 216 Cevapları

Haberi okuyunuz ve sorulan cevaplayınız.

Mültecilere Karşı Yargılar Sanatla Kırılabilir
T.C. içişleri Bakanlığı Göç idaresi Genel Müdürlüğünün 2018 verilerine göre Türkiye’de 3.5 milyon mülteci bulunuyor. Geçici barınma merkezlerinde 210 bin 177, bu merkezlerin dışında ise 3 milyon 331 bin 395 kişi var. 2017 verilerine göre dünyada her gün 44 bin 400 insan yerinden ediliyor. Bu veriler etrafında, göç, mültecilik, birlikte yaşama gibi kavramların tanımı sürekli güncelleniyor. Toplumların bir kısmı yabancıların varlığını şiddetle reddederken bazıları ise eşitlik ilkesini benimsiyor. Toplumlarda mültecilere karşı kulaktan dolma bilgilerle edinilmiş kalıp yargı ve ön yargılara dayak ayrımcı ve dışlayıcı davranışların kırılması gerekiyor…

1. Haberde adı geçen rapora neden ihtiyaç duyulmuştur?

Cevap: Toplumlarda mültecilere karşı kulaktan dolma bilgilerle edinilmiş kalıp yargı ve ön yargılara dayalı ayrımcı ve dışlayıcı davranışların kırılması gerektiği için ihtiyaç duyulmuştur.

2. Sizce sanat faaliyederinin bir arada uyum içinde yaşamaya katkıları neler olabilir?

Cevap: Sanat evrensel bir dildir. İnsanlar birbirlerinin resmine, müziğine veya heykeline bakarak duygu ve düşüncelerini paylaşabilir. Böylece onları anlar ve onlarla birlikte yaşamaktan duyduğu rahatsızlık sona erer.

3. Toplumda mültecilere karşı ön yargıları kırmak için başka neler yapılabilir?

Cevap: Çeşitli festivaller ve kutlamalar yapılabilir. Gezi programları, toplu yemekler veya bir oyun parkı projesi geliştirilebilir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Sayfa 217 Cevapları

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Kalıp yargı nedir?

Cevap: Kalıp yargılar, kanıtlanamayan inançlara dayanan, tahminî ve duygusal, yanlış ya da gerçeğin tamamını göstermeyen, herhangi bir kişi hakkında kısa yoldan bilgi edinmeyi sağlayan, toplumda sorgulanmadan hızlı biçimde yayılan, olumlu veya olumsuz nitelendirmelerdir.

2. Kalıp yargı nasıl oluşur?

Cevap:Genel bilgiler içeren kalıp yargılar, toplumsal yaşama, gelenek ve göreneklere ya da kişisel eğilimlere dayalı olarak meydana gelir ve pek sorgulanmadan konuşma yoluyla hızlı bir biçimde yayılır ve davranışa dönüşür.

3. Kalıp yargıların toplumlar arası ilişkilere etkilerini değerlendiriniz.

Cevap: Kalıp yargılar toplumların birbirini doğru tanımasını engeller. Bir toplumun diğer topluma olan söz ve davranışını olumsuz etkileyebilir. toplumların arasında büyük iletişim sorunları olmasına yol açabilir ve toplumları birbirinden uzaklaştırabilir.

Aşağıdaki kavram haritasını inceleyiniz. Boş bırakılan yerleri doldurunuz.

Cevap: Bu etkinliği sizlerde yapabilirsiniz.

458
85
457
62
89
278
459
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.