Bizans ordusunda ücretli Türk askerlerinin bulunması nelere kanıt olarak gösterilebilir

Bizans ordusunda ücretli Türk askerlerinin bulunması nelere kanıt olarak gösterilebilir
Bizans ordusunda ücretli Türk askerlerinin bulunması nelere kanıt olarak gösterilebilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bizans ordusunda ücretli Türk askerlerinin bulunması nelere kanıt olarak gösterilebilir?

Ödev cevabı kısaca : Bizans İmparatorluğu döneminde ücretli Türk askerlerinin bulunması, tarihçi Prokopius'un yazılarında ve diğer kaynaklarda yer almaktadır. Bu kaynaklarda, Türk kökenli askerlerin Bizans ordusunda hizmet ettiği ve maaş aldığına dair bilgilere rastlanır. Ayrıca, Bizans İmparatorluğu'nun döneminde çeşitli etnik gruplardan askerlerin İmparatorluk ordusunda görev yaptığı ve bu çeşitliliğin bir sonucu olarak Türk askerlerinin de yer aldığı belirtilir. Bu nedenle, Prokopius'un yazıları ve diğer tarihi kaynaklar, ücretli Türk askerlerinin Bizans İmparatorluğu'nda hizmet ettiklerini kanıtlar.

177
10
11
12
14
13
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.