Bizans’ı Doğu’ya, Selçukluları Batı’ya yönelten devlet anlayışı hakkında değerlendirmelerde bulununuz

Bizans’ı Doğu’ya, Selçukluları Batı’ya yönelten devlet anlayışı hakkında değerlendirmelerde bulununuz
Bizans’ı Doğu’ya, Selçukluları Batı’ya yönelten devlet anlayışı hakkında değerlendirmelerdebulununuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bizans’ı Doğu’ya, Selçukluları Batı’ya yönelten devlet anlayışı hakkında değerlendirmelerde bulununuz.

Ödev cevabı kısaca : Bizans ve Selçuklu Devleti'nin coğrafi konumları ve stratejik hedefleri, Bizans'ı Doğu'ya ve Selçuklu'ları Batı'ya yönlendiren etkenler olmuştur. Bizans, Doğu Roma İmparatorluğu'nun devamı olarak Doğu'ya odaklanmış ve başkentini Konstantinopolis'e taşımıştır. Bu, Bizans'ın Doğu kültürünü ve geleneklerini sürdürme çabasını yansıtmaktadır. Selçuklu Devleti ise Orta Asya'dan gelerek önce İslam dünyasında bir güç haline gelmiş ve ardından Anadolu'ya yayılmıştır. Selçuklu Devleti, Batı'ya, özellikle Anadolu'ya yönelerek Bizans İmparatorluğu ile doğrudan temas kurmuş ve toprak genişletme ve ekonomik fırsatlar arayışı içinde olmuştur. Bu nedenle, coğrafi konumları ve stratejik hedefleri, Bizans'ı Doğu'ya ve Selçuklu'ları Batı'ya yönlendiren temel faktörler olmuştur.

37
172
45
9
8
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.