Blogların günlüğün yerini tam olarak tutup tutmadığı

Blogların günlüğün yerini tam olarak tutup tutmadığı
Genel Ağ ortamındaki blogların günlüğün yerini tam olarak tutup tutmadığını konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlükler ve bloglar birbirilerine benzerlik gösterseler bile, bambaşka kavramlardır. Öncelikle günlükler, insanların ve yazarların özel olarak günü gününe, çoğunlukla kendileri için yazdıkları defterlerdir. Üzerlerinde tarihler açıkça belirtilir ve bu günlükler yazıldıkları zamanın zihniyetini, yazarının görüşlerini ve iç dünyasını anlamamızda büyük katkı sağlarlar. Yazarlarının niteliklerine göre edebi olma özelliğini gösterebilirler.

Bloglarda ise internet üzerinden, yine zamanı açıkça gözüken yazılar paylaşılır. Okuyucular, yazarı izin verirse bu yazılara yorumlar yapabilir, hatta başkalarıyla paylaşabilirler. Bloglar paylaşılmak için yazıldıkları için günlükler kadar içten ve saf yazıldıkları söylenemez. Mantıken yazılma amaçları edebi paylaşımlar olmadıkça edebi de olamazlar. Bloglar, günlük paylaşımlar olabileceği gibi, yemek, bilgisayar oyunu, gezi hakkında paylaşımlara da odaklanabilir, reklam yapmak için de kullanılabilirler.

51
17
0
0
5
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.