BMM’nin açılması hangi kurumları işlevsiz hâle getirmiştir

BMM’nin açılması hangi kurumları işlevsiz hâle getirmiştir
BMM’nin açılması hangi kurumları işlevsiz hâle getirmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : BMM’nin açılması hangi kurumları işlevsiz hâle getirmiştir

Ödev cevabı kısaca : BMM’nin açılmasıyla Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Ayan gibi kurumlar işlevsiz hale gelmiştir.

Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezi otoritesi olan Meclis-i Mebusan (Meclis-i Umumî) işlevsiz hale gelmiştir. Büyük Millet Meclisi, milli iradenin temsilcisi olarak ortaya çıkmış ve Osmanlı İmparatorluğu'ndaki eski meclisin yerine geçerek bağımsızlık mücadelesine liderlik etmiştir. Bu nedenle, Meclis-i Mebusan ve diğer eski devlet organları, BMM'nin kurulmasıyla birlikte etkisizleşmiş ve işlevsiz hale gelmiştir. Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin egemenlik haklarını temsil etmek ve yeni bir devletin temellerini atmaktan sorumlu olmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.