BMM’nin hangi kararlarına bakılarak olağanüstü meclis tanımlaması yapılabilir

BMM’nin hangi kararlarına bakılarak olağanüstü meclis tanımlaması yapılabilir
BMM’nin hangi kararlarına bakılarak olağanüstü meclis tanımlaması yapılabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : BMM’nin hangi kararlarına bakılarak olağanüstü meclis tanımlaması yapılabilir

Ödev cevabı kısaca : BMM, Misak-ı Millî’nin kabulü, bağımsızlık savaşının başlatılması gibi olağanüstü önlemler aldığı için “olağanüstü meclis” tanımlaması yapılabilir.

Büyük Millet Meclisi'nin kurulması, Misak-ı Millî kararları, Sevr Antlaşması'na karşı duruş, saltanatın kaldırılması ve ulusal ordunun kuruluşu gibi kararlar, Türk milletinin egemenlik haklarını kullanarak bağımsızlık mücadelesi verdiği bir dönemi simgeler. Bu kararlar, olağanüstü bir direnişi ve bağımsız Türk devletinin temellerini atan önemli adımları temsil eder.

9
2
2
1
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.