BMM’nin kurucu ve ihtilalci bir meclis olduğunu hangi kararlarına dayanarak söylersiniz

BMM’nin kurucu ve ihtilalci bir meclis olduğunu hangi kararlarına dayanarak söylersiniz
BMM’nin kurucu ve ihtilalci bir meclis olduğunu hangi kararlarına dayanarak söylersiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : BMM’nin kurucu ve ihtilalci bir meclis olduğunu hangi kararlarına dayanarak söylersiniz

Ödev cevabı kısaca : BMM, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünü ve işgalcilerin ülkeyi paylaşma planlarını reddederek bağımsızlık mücadelesine giriştiği için kurucu ve ihtilalci bir meclis olarak kabul edilir.

Büyük Millet Meclisi (BMM), Türk milletinin egemenliğini ilan eden 23 Nisan 1920 tarihli açılış bildirisi, Misak-ı Millî kararları, saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922), Sevr Antlaşması'na karşı duruş, ve ulusal ordunun kuruluşu gibi önemli kararlarıyla kurucu ve ihtilalci bir meclis olarak tarihe geçmiştir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.