Boğaz dokuz (kırk) boğumdur (boğa boğa söyler)

Boğaz dokuz (kırk) boğumdur (boğa boğa söyler)
Boğaz dokuz (kırk) boğumdur (boğa boğa söyler) atasözünün anlamı, uygun formu bulduktan sonra söylemek en iyisidir. İnsanların çizdiği dil yüzünden. Düşünmeden söylenen birçok kelime taş ocakları ya da kırık kalpler çıkardı.

Bir sözü düşünüp taşınmadan, içimizden geçirmeden, kendi kendimize ölçüp tartmadan, doğuracağı sonuçları hesaplamadan, düzeltmeden söylememeliyiz. Ola ki istemediğimiz bir sözü ağzımızdan çıkarmış olabiliriz. En doğrusu, uygun biçimi bulduktan sonra söylemektir.

İnsanoğlunun çektiği dili yüzündendir. Düşünmeden söylenen nice sözler ne ocaklar söndürmüş, ne kalpler kırmıştır. Bir sözü söylemeden önce bunun nasıl bir sonuç doğuracağını düşünmeli, uygun olmayan yanlarını düzeltmeli, böylece tekrar tekrar düşünüp düzeltmeler yapılmalı, sonrada söylemeliyiz. Düşünce aşamalarında belkide bir sakında hatırımıza gelir, sözü söylemekten büsbütün vazgeçeriz.

47
2
67
2
4
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.