Boğazlar bölgesinin fethedilmesi Osmanlı Devleti’ne neler kazandırmıştır

Boğazlar bölgesinin fethedilmesi Osmanlı Devleti’ne neler kazandırmıştır
Boğazlar bölgesinin fethedilmesi Osmanlı Devleti’ne neler kazandırmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Deniz kıyılarına sahip olmak ve denizler üzerinde karaların birbirine en yakın olduğu geçiş noktaları olarak kullanılan boğazlara hakim olmak devletler için önemli bir güçtür. Çünkü deniz ulaşımında bu tür boğazlara sahip olunması deniz ticaretinin kontrol altında tutulması anlamına gelmektedir.

Boğazlar bölgesinin fethedilmesi Osmanlı Devleti’ne çok şey kazandırmıştır. İstanbul Boğazı’nın etrafının sarılması fethin gerçekleşmesi bakımından stratejik bir öneme sahiptir. İstanbul’un bu bakımdan sıkıştırılması ve fethedilmesi Osmanlı’da askeri başarı, iktisadi üstünlük ve kalkınma gibi kazanımları da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle boğazlar bölgesinin fethedilmesi Osmanlı Devleti’nin imparatorluk vasfı kazanmasında da etkili olmuştur.

197
154
166
27
29
28
233
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.