Bölgeler ve kültürler arası iletişimin siyasi, sosyal, ve ekonomik gelişmeler üzerindeki etkileri neler olabilir? Yazınız

Bölgeler ve kültürler arası iletişimin siyasi, sosyal, ve ekonomik gelişmeler üzerindeki etkileri neler olabilir? Yazınız
Bölgeler ve kültürler arası iletişimin siyasi, sosyal, ve ekonomik gelişmeler üzerindeki etkileri neler olabilir? Yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Coğrafi Keşifler’in Nedenleri
XV ve XVI. yüzyıllarda Coğrafi Keşifler gerçekleşene kadar Avrupalıların, kıtaları dışındaki dünya ile ilgili bildikleri daha çok mitler ve efsanelere dayanmaktaydı. Keşifler çağına girerken Avrupa’da Orta Çağ’ın garip ama halkın hayallerindeki yerini koruyan inanışları ve hikâyeleri hâlen etkiliydi. Hristiyan Avrupa, Müslümanlardan çok şey öğrenmiştir. Orta Çağ boyunca kendi klasik kaynaklarından oldukça uzaklaşan Avrupalılara rağmen İslam dünyası, Yunan bilim ve felsefesine ait eserlerin korunmasında önemli bir rol oynamıştır. Keşifler öncesi keşiflere de katkı sağlayacak bilimsel ve teknolojik buluşların Hindistan ve Çin’den Avrupa’ya iletilmesinde Müslümanların payı büyüktür. Avrupa; Asya ve Afrika kıtasının fakir komşusu olarak görülüyordu. Hâliyle zengin Afrika ve Asya kıtalarından Avrupa’ya pazarlanan ürünler, Avrupa’nın dünyanın bu bölgelerine olan ilgisini artırıyordu. Birçok ham maddenin kaynağı olan Afrika ve Asya kıtaları, Avrupa’da merak ediliyordu. İpek ile baharat ürünlerinin yanında diğer Uzak Doğu mallarını Avrupa’ya taşıyan ticaret yolları çok işlekti. Avrupa’nın kendi tekstil ürünlerini geliştirmesiyle İpek Yolu eski önemini kaybetmişti. Avrupa’da Asya’nın baharatı yerine konulabilecek bir ürün yoktu. Bu nedenle baharat ticareti, bir şekilde Avrupa’nın Asya’ya ihtiyaç duymasına yol açıyordu. Portekizlilerin ve İspanyolların görünüşte dinî amaçla yola çıktıkları keşifler, zamanla siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan kendi nedenlerini hazırlayarak küresel ve küçülen dünya için atılan ilk adımlar olmuştur. Keşiflere daha sonra İngiltere, Hollanda, Fransa ve diğerleri de katılmıştır. Hanilçe, 2010, ss.47-70.
Bölgeler ve kültürler arası iletişimin siyasi, sosyal, ve ekonomik gelişmeler üzerindeki etkileri neler olabilir? Yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Bölgeler ve kültürler arası iletişim, siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeler üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahiptir. Bu etkiler arasında diplomatik ilişkilerin güçlenmesi, toplumsal hoşgörünün artması, ekonomik işbirliğinin teşviki ve teknoloji transferi gibi faktörler bulunmaktadır. Bu etkileşim, daha barışçıl ve refah içinde bir dünya yaratılmasına katkıda bulunabilir.

2
0
0
33
34
33
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.