Borç yiğidin kamçısıdır atasözünün anlamı

Borç yiğidin kamçısıdır atasözünün anlamı
Borç yiğidin kamçısıdır anlamı, borç, borcunu ödeyebilmesi için insanı daha çok çalışmaya zorlar. Borç bazı insanları çalışmaya teşvik eder, sorumluluk duygusu aşırlar. Borçlu, biran önce kurtulmak için daha çok çalışır.
Borç yiğidin kamçısıdır atasözünün anlamı, borç, ileriye dönük bir çalışma vaadidir. Eninde sonunda ö-denmek ister. Borçlu insan borcunu ödemeden tam huzura kavuşamaz. Bu bakımdan normalde olduğundan çok çalışır, gecesini gündüzüne katar. Bir an önce borcunu ödemek için çabalar, didinir, içten gelen bu tutum, çalışması için kişileri âdeta kamçılar.
Atasözünü yanlış yorumlayıp her daim borçlu olmak veya biri biterken diğer bir borç edinmek uygun değildir.
Borcuna sadık ve duyarlı kişilerin bu uğurda gösterdikleri çabayı anlatmak için söylenir.
Birisine borçlanan, borcunu da ödemek isteyen kimse kendini daha çok çalışmak ve kazanmak zorunda hisseder; bu yönde girişimde bulunur.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
4
2
4
0
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.