Borçtan korkan kapısını büyük açmaz

Borçtan korkan kapısını büyük açmaz
Borçtan korkan kapısını büyük açmaz atasözünün anlamı, borç etmek istemeyen fazla açılmaz; şuna buna ziyafet çekmez. Giderlerini kısar; kendi durumuna uygun bir yaşama yolu tutar.

Borç etmekten korkan, alacaklının yanında ezilip büzülmek istemeyen insan her zaman harcamalarını ona göre yapar. Çalıştığı işten gelen gelirine göre masraflarını karşılar. Borçlu olmanın hiçbir şekilde iyi bir tarafı yoktur. Bunun bilincindeki insanlar bütçesini aşmaz ve durumları neye elverişliyse ona göre yaşarlar.

Alacaklının yanında yüzü yerde olmak istemeyen, borç etmekten korkan kimse tedbirli olur; masraflarını kısar, gelişigüzel harcamalar yapmaktan kaçınır, kendine uygun bir yol seçip ona buna ziyafet vermekten uzak durur.

60
27
60
31
32
33
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.