Borcun iyisi vermek, derdin iyisi ölmek

Borcun iyisi vermek, derdin iyisi ölmek
Borcun iyisi vermek, derdin iyisi ölmek atasözünün anlamı, borçlu ve dertli yaşanılmaz, borcu ödeyip kurtulmalıdır; uzun süren hastalıkta da çekmektense ölmek daha iyidir anlamında söylenir.

 Borçlu ve dertli yaşamaya dayanılmaz. Borçtan kurtulmanın çıkar yolu vermek, onulmaz dertten kurtulmanın çıkar yolu ölmektir. Borçlu ve dertli yaşamak insana dayanamaz acılar çektirir. Borçtan kurtulmanın çıkar yolu onu verip kurtulmak, şifa bulmaz dertten kurtulmanın yolu ise ölmektir.

Borçtan kurtulmanın bir yolu vardır: o da borcunu ödemek. İnsan ancak böylece ferahlığa kavuşabilir. Çok acı ve ızdırap veren, insanı yaşadığına pişman eden, çaresi olmayan bir derdi çekmektense ölmek daha iyidir.

Borçlu ve dertli yaşamak insana mutsuz bir hayat yaşatır. Borçtan kurtulmanın tek çıkar yolu borcu ödemek, ölümcül, çaresiz bir dertten kurtulmanın çıkar yolu ölmektir.

4
2
6
7
3
5
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.