Boş ön yargılar ifadesiyle ne anlatılmak istenmektedir

Boş ön yargılar ifadesiyle ne anlatılmak istenmektedir
Boş ön yargılar ifadesiyle ne anlatılmak istenmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlık için olumsuz bir şey olan boş ön yargı bir kişi ya da olaya ilişkin yeterli bir bilgi edinmeden, önceden, peşin bir karara varmış olma durumudur.

Boş ön yargılar ifadesi ile araştırma ve bilgi olmadan sadece farklı olduğu için tepki vermek ve karşı çıkmaktır. Dünya’ da her insanın ayrı düşünceleri vardır. Bu düşüncelere etki yaşadığı çevre, yaşam şartları da etkili olur. İnsanlar kendi düşüncelerinden başka düşünceler duyduklarında tepki ile yanaşırlar.

Eğer bu bilinçli ve dikkatli empati yapabilen bir insansa anlamaya çalışır ve ona göre karşılık verir. O düşünceyi beğenmese bile saygı duyar veya karşı çıkar. Boş ön yargılı insanlar ise anlamaya çalışmazlar. Herhangi bir araştırma ve düşünmeye girmeden sadece farklı bir düşünce olduğu için tepki verirler. Bu boş ön yargıları Dünya’nın her yerinde görmek mümkündür. Bir çok okumuş mevki sahibinde bile olabilmektedir. Teknolojinin gelişmesinde de bu yargılara sık sık rastlanmıştır. Bir mantığı olmadan birçok insan bu gelişmelere karşı çıkmış ve tepki vermiştir.

Bu tepkilere rağmen teknoloji gelişimini sağlamış ve gelişmeye devam etmektedir. Kimi teknoloji zararlar getirmekle beraber kimisi de insan yaşamını kolaylaştırmış ve vazgeçilmezimiz haline gelmiştir. Farklı bir düşünce ile karşılaşmak durumunda yapılacak olan anlamaya çalışmak, araştırmak ve düşünmek olmalıdır.

8
1
102
1
2
7
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.