Böyle gelmiş böyle gider

Böyle gelmiş böyle gider
Böyle gelmiş böyle gider atasözünün anlamı, halk, ileriden beri sürüp gelmekte olan bir durumun, kolay kolay değişmeyeceği kanısındadır. Kanısını bu sözle kurallaştırmıştır.

Bir şeyin öteden beri hep aynı biçimde sürüp gelmekte olduğunu, bunun hiç değişmediğini, kolay kolay da değişmeyeceğini anlatmak için söylenir. Öteden beri süre gelen durum, kurulu düzen, halk arasında yaşayan gelenek ve görenekler kolay kolay değişmez.

İnsanoğlu, tarih boyunca çok şeyi değiştirmiş, eskidiğini sandığı değerlerin yerine yenilerini getirmiştir. Hayat, bir bakıma, değişerek ve değiştirerek devam etmekten ibarettir. Fakat bazı şeyler vardır ki, bunları değiştirmek ya çok zordur, yada bunları değiştirecek yollar tıkanmıştır. İşte, bu gibi durumlar için halk, ileriden beri sürüp gelmekte olan bir durumun, kolay kolay değişmeyeceği kanaatini taşır. Kemikleşmiş gibi görünün böyle durumları atalarımız bu sözle kurallaştırmıştır.

103
102
102
101
102
102
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.