Bram Stoker’ın sinemaya da uyarlanmış ünlü korku romanı

Bram Stoker’ın sinemaya da uyarlanmış ünlü korku romanı
Bulmacada Bram Stoker’ın sinemaya da uyarlanmış ünlü korku romanının adı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan Bram Stoker’ın sinemaya da uyarlanmış ünlü korku romanı sorusunun yanıtı 7 harflidir cevaba DRAKULA yazabilirsiniz.

Abraham Bram Stoker, (8 Kasım 1847 - 20 Nisan 1912) İrlandalı yazar. Dünyanın en çok bilinen romanlarından Drakula (1897) ‘nın yazarıdır. Yaşadığı dönemde ünlü oyuncu Henry Irving’in kişisel asistanı ve Irving sahibi olduğu Lyceum Tiyatrosu'nu yöneticisi olarak tanınmıştır.

Abraham Bram Stoker Eserleri

  • Drakula
  • Denizin Esrarları (The mistery of the sea, 1902)
  • Yedi Yıldızlı Mücevher (The Jevel of Seven Stars, 1904)
  • Kefenli Kadın (Lady of the Shroud, 1909)
  • Beyaz Solucanın İni (The Laires there from)

Drakula kimin eseridir

Drakula, Bram Stoker'ın III. Vlad'dan yola çıkarak yazdığı roman. Bram Stoker,vampirler ve Drakula hakkındaki bilgilerini İngiliz gezgin Emily Gerard tarafından yazılan Ormanın Ötesindeki Topraklarından isimli gezi kitabından almıştır. Aslında Stoker, kitabın adının "Kont Wampyr" olmasını ve Avusturya'nın Steirmark bölgesinde geçmesini planlamıştı (bu hikâyenin taslakları Dracula'nın bazı baskılarının başına eklenir). Fakat Gerard'ın III. Vlad, Romanya ve Transilvanya hakkındaki notlarını okuduktan sonra romanının adını "Dracula" olarak değiştirir. Stoker ayrıca orijinal romanın başında kullanmak istediği fakat sonradan ayrı olarak yayınladığı Dracula'nın Konuğu isimli bir öykü de yazmıştır.

7
28
21
22
18
13
115
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.