Bu dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı

Bu dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı
Bu dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı sözünü hiç duydunuz mu, bu söz ne anlatmak amacıyla söylenmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük hayatta, bu sözü sıkça duyabilmekteyiz. Kuran’da adı geçen peygamberlerden olan Hz. Süleyman (a.s.), aynı zamanda büyük ve zengin bir hükümdardı. İnsan, cin, hayvan ve rüzgâr bile Allah’ın izniyle onun hükmüne tâbi idi.

Peygamber Hz. Süleyman, aynı zamanda büyük ve zengin bir hükümdardı. İnsan, cin, hayvan ve rüzgâr bile Allah'ın izniyle onun hükmüne tâbi idi. Ancak o bile bu eşsiz egemenliğine rağmen ölümden kurtulamadı, öbür dünyaya gitti. O hâlde ibret alınmalı, bu dünyaya düşkün olup, aldanmamalıdır.

Ancak o bile bu eşsiz egemenliğine rağmen ölümden kurtulamadı, Eceli geldiğinde ahirete göç etti. O, bile bunca sahip olduğu imkana ve mevkilere rağmen ölümden kurtulamadıysa bizim de kurtulacak şansımız yok. Bu nedenle bizlere düşen ibret almak, bu dünyaya düşkün olup, aldanmamalıdır.

11
0
0
106
11
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum