Bu dünyada küçük şeyler yoktur, bakmasını bilen göz için her şeyin bir anlamı vardır

Bu dünyada küçük şeyler yoktur, bakmasını bilen göz için her şeyin bir anlamı vardır
Bu dünyada küçük şeyler yoktur, bakmasını bilen göz için her şeyin bir anlamı vardır sözünü açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan hayatında her şeyin bir anlamı olabilir. Bu anlamlar insanın eşyaya yüklediği değerle ortaya çıkar. Bu nedenle insanların dünyasında küçük ya da anlamsız şeylerin bulunması insanlara bağlı olarak değişmektedir. Bu göreceli olarak değer verme anlamına da gelir.

Bu dünyada küçük şeyler yoktur, bakmasını bilen göz için her şeyin bir anlamı vardır sözü, bu dünyada her şeyin belli bir değerinin olduğu, her şeyin belli bir amaç için var olduğunu anlatan bir söz olarak bilinmektedir. Gereksiz olma durumu insanların bakış açılarıyla ilgili olan bir şeydir.

İnsanlar yaşam boyu çeşitli durumlarla karşılaşabilir. Her karşılaştığımız olumlu ya da olumsuz olaylar aslında bizlere çok şey öğretir. Fakat çoğu zaman bizler bunun farkına varamayabiliriz.

Kimi zaman önem vermediğimiz ufak tefek gördüğümüz ayrıntılar aslında yaşamın bir parçasıdır ve hayatımıza yön verecek ayrıntılardır. Her insanın olaylara bakış açısı aynı değildir. Bilgi sahibi olan, görmüş geçirmiş insanlar olaylara çok daha farklı açılardan bakarlar. Örneğin sokakta giderken gördüğümüz küçücük bir arı çoğu insan için önemsiz bir varlık gibi gelebilir. Fakat arının yaptığı balı, doğadaki tozlaşmaya olan etkisini düşününce ne kadar mucizevi bir varlık olduğunu anlarız. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bazen birine yapmış olduğumuz küçük bir iyilik onun yaşamında çok şeyi değiştirebilir.

O nedenle hayatta küçük diye bir şey yoktur. Biz anlamıyor ya da göremiyoruz diye o şey önemsiz değildir. Bizim önemsiz gördüğümüz o küçük şeyler manasını bilen gözlerde değer kazanır.

5
109
2
2
18
2
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.