Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır hadisinde verdiği mesajları takvalı olmanın önemiyle ilgili

Bu ikisi  arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır hadisinde verdiği mesajları takvalı olmanın önemiyle ilgili
Muhakkak ki, helaller apaçık bellidir, haramlar da apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır hadisinde verdiği mesajları takvalı olmanın önemiyle ilgili sonuçları belirleyiniz

Soru : Resulüllah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
“Muhakkak ki, helaller apaçık bellidir, haramlar da apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmezler. Her kim bu şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da (şerefini) korumuş olur. Kim de şüpheli şeylere yönelirse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah’ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, vücutta bir et parçası var, eğer o sağlıklı olursa, vücudun tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, vücudun tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir.” Buhari, İman, 39; Tirmizi, Büyû, 1.
Peygamberimizin yukarıdaki hadisinde verdiği mesajları arkadaşlarınızla konuşarak takvalı olmanın önemiyle ilgili sonuçları belirleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimizin bu hadisinde verdiği temel mesaj, takva kavramının önemidir. Takva, bir Müslümanın helal ve haramı bilincinde olması, şüpheli şeylerden kaçınması, haramlardan uzak durması, iç dünyasını temiz tutması ve Allah'ın koruması altında olması anlamına gelir. Bu ilkelere uyarak yaşamak, Müslümanlar için önemli bir sorumluluktur ve dinin bir gereğidir. Takvalı olmak, imanın bir yansımasıdır ve Allah'a karşı sorumluluk bilincini yansıtır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.