Budist rahipler neden saçlarını kazıtır ve turuncu elbise giyerler

Budist rahipler neden saçlarını kazıtır ve turuncu elbise giyerler
Budist rahipler neden saçlarını kazıtır ve turuncu elbise giyerler nu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Budizm, Hindistan’da doğmuş olmasına rağmen bu dinin mensupları daha çok Çin, Moğolistan, Sri Lanka, Tayland, Myanmar, Vietnam, Singapur, Malezya, Tayvan, Tibet, Kore, Japonya, Endonezya, Laos gibi Güney Asya ve Uzak Doğu ülkelerinde bulunmaktadır. Bunun yanında bazı Batı Avrupa, ABD ve Avustralya ülkelerinde de yeni bir Budist mezhep olan Zen Budizm ilgi görmüş ve taraftar bulmuştur. Hızlı bir gelişme gösteren bu dinî hareket, 400-450 milyon civarındaki mensubu ile yaşayan büyük dünya dinleri arasına girmiştir.

Budist rahipler neden saçlarını kazıtır

Budizm dışarıdan bakıldığı zaman huzur, motive ve dingilliğin dini olarak gözüküyor bu dine mensup budist rahipler ise inanışları gereği dünyevi işlerden kendilerini dışlamış hayatın yalanına inanmayarak kendilerini yalnızca dinlerine adamış durumdalar. Onlarda gösterişten uzaklaşmak için saçlarını 0 numaraya kestiriyorlar ve bazen kazıtabiliyorlar. Zaten baktığımızda da bazı buda heykelleri saçsız şekilde inşa edilmiştir.

Budist Rahipler neden turuncu giyer

Bilindiği gibi her dinde bir din adamı bulunur. Bu din adamları İslam dininde imamlar, Hristiyanlık dininde papazlar, Yahudilerde ise hahamlar olarak bilinir. Budizm dininde ya da felsefi görüşünde ise Budist rahipler görev yapar. Budist rahiplerin en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi ise sürekli olarak turuncu renkli bir kıyafet giymeleridir. Budist rahiplerin ve Budizm’e inanan insanların kıyafetlerinde turuncu rengi yoğun olarak tercih etmelerinin elbette bir nedeni vardır. Her rengin kendine özel bir anlamlı olduğu gibi turuncu renginde bir anlamı vardır. Turuncu enerjiyi en çok taşıyan ve kendisine çeken renk olması nedeni ile Budizm dinini sembolize eden renktir diyebiliriz. Bakıldığı zaman Budist rahiplerin turuncu kıyafetlerden başka bir renk giymedikleri görülür. Bunun nedeni ise turuncu rengin yapısında taşıdığı enerjidir.

5
5
259
299
3
4
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.