Budizm Hindistan’da ortaya çıkmasına rağmen neden orada önemini kaybetmiştir

Budizm Hindistan’da ortaya çıkmasına rağmen neden orada önemini kaybetmiştir
Budizm Hindistan’da ortaya çıkmasına rağmen neden orada önemini kaybetmiştir, yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Budizm Hindistan’da ortaya çıkmasına rağmen neden orada önemini kaybetmiştir? Yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Hinduizm'in kutsal metinleri arasında Vedalar, Upanişadlar, Mahabharata, Ramayana ve Puranalar bulunur. Bu metinler, Hindu inançlarını, felsefesini ve kültürünü açıklar.

Budizm, Hindistan’da ortaya çıkmış olmasına rağmen zamanla ülkede önemini kaybetmiştir. Bunun birkaç nedeni vardır. İlk olarak, Hint toplumu, geleneksel Hindu inançlarının etkisi altında kalmış ve Budizm’e olan ilgi azalmıştır. İkincisi, Budizm’in başka bölgelere yayılması ve diğer ülkelerde önem kazanması, Hindistan’da Budizm’in gerilemesine yol açmıştır. Son olarak, Budizm’e yönelik eleştiriler ve rekabetçi dini ortam, Hindistan’da Budizm’in etkisini azaltmış ve yerine Hinduizm yeniden hakim olmuştur.

0
100
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.