Buğdayın yanında acı ot da sulanır

Buğdayın yanında acı ot da sulanır
Buğdayın yanında acı ot da sulanır atasözünün anlamı, toplum yararına gerçekleştirilen düzenlemeler, kötü niyetlilerin daha kolay fenalık yapmalarına yol açabilir.

Mümkün olduğunca dikkatli olunup iyi ve yararlının yanında, kötü ve yararsızın gelişip büyümesine fırsat verilmemelidir.

Bu dünya imtihan ortamı olduğu için, Allah'ın var kıldığı nimetlerden iyi kimselerde, kötü kimselerde istifade eder. / Toplum yararına gerçekleştirilen düzenlemeler, kötü niyetlerin daha kolay fenalık yapmalarına yol açabilir.

Bu dünya imtihan ortamı olduğu için, Allah’ın var kıldığı nimetlerden iyi kimselerde, kötü kimselerde istifade eder. Burada şöyle bir örnek vermek gerekirse. Yağmurun yağdığında iyinin de kötününde istifade ettiği bir gün düşünün. Tarlada veya bahçede yetişen meyve ve sebzelerin bu yağmurdan istifade ettiğini ama yanında o meyve ve sebzelere zarar veren bitkilerinde geliştiğini görebiliyoruz. Bu nedenle tarlada veya bahçemizdeki zararlı otların temizlenmesi gerektiğini unutmamak lazımdır. Çünkü mümkün olduğunca dikkatli olunup iyi ve yararlının yanında, kötü ve yararsızın gelişip büyümesine fırsat verilmemelidir.

1
1
3
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.