Bugün kullandığımız periyodik sisteme en yakın periyodik sistem

Bugün kullandığımız periyodik sisteme en yakın periyodik sistem
Bugün kullandığımız periyodik sisteme en yakın periyodik sistemi hangi bilim insanı düzenlemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elementlerin keşfinden bu yana pek çok bilim adamı çeşitli sınıflamalar yapmaya ve elementleri bir düzene oturtmaya çalışmışlardır. Günümüzde kullandığımız periyodik tabloya en yakın tablo 1869 yılında Dimitri Mendeleyev tarafından oluşturulmuştur.

Periyodik Sistem, atomların belli bir kurala göre dizildiği sistemdir. Atomlar sistemli olarak beli bir kurala göre dizilmiştir. Atom çapları, çekirdek yükü ve çekirdek etkin yüklerine göre dizilimler gerçekleştirilmektedir. Ayrıca atomlar metal, ametal ve soygaz olarak farklılaşmaktadır. Atomlar sürekli olarak kararlı halde bulunmak ister.

Modern Periyodik Sistem’e en yakın şeklini Dimitri Mendeleyev tarafından ortaya konmuştur. Alman kimyacı Julias Lothar Meyer tarafından Periyodik Sistem ortaya konmuştur. Bugün kullandığımız Periyodik Sistem’in oluşmasında en büyük kolaylığı bilim insanlarının mesaisi belirlemiştir. Alman kimyacı Meyer de onlardan biridir.

3
0
2
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.