Bugünkü tavuk yarınki kazdan iyidir

Bugünkü tavuk yarınki kazdan iyidir
Bugünkü tavuk yarınki kazdan iyidir atasözünün anlamı, sağlanmış bir kazancın umulan daha büyük bir kazanca feda edilmemesi gerekir anlamında kullanılan bir söz.

 

Bugün elde edilmiş olan, yarın elde edilmesi olası bulunan daha iyi bir şeyden iyidir, çünkü yarın o gerçekleşmeyebilir, onun için eldekini yeğlemek doğrudur anlamında söylenir.

Bugün ayağımıza gelmiş olan kazançla yarın gelmesi ihtimali bulunan daha büyük bir kazanç arasında bir seçme yapmak gerekirse, bugünkünü tercih etmek doğrudur. Çünkü bu gerçekleşmiştir. Öteki ise türlü engellerle gerçekleşmeyebilir.

Az da olsa bugün elimizde bulunan bir nimet, imkân ya da nesne, büyük de olsa henüz elimize geçmemiş olandan daha daha iyidir. Çünkü henüz elimize geçmemiş olan, ihtimal dahilindedir. Bir engel çıkıp onun elimize geçmesi gerçekleşmeyebilir. Oysa ötekinin elimizde olması gerçekleşmiştir

58
25
12
19
24
46
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.