Buharlaştırma yöntemi nedir, nerelerde kullanılır

Buharlaştırma yöntemi nedir, nerelerde kullanılır
Buharlaştırma yöntemi nedir, nerelerde kullanılır, buharlaştırma yöntemi hangi durumlarda kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu yöntemin kullanılabilmesi için öncelikle karışımı oluşturan diğer maddelerin buharlaşma noktalarının birbirinden farklı olması gerekmektedir. Buharlaştırma yönteminde karışımlardaki çözücü madde buharlaştırılır böylece karışımdan uzaklaştırılır ve geriye sadece çözünen madde kalır. Aslında bu yöntem genel olarak çözünen maddeyi elde etmek için kullanılmaktadır. Yöntemde çözücü madde buharlaşır.

Örnek olarak tuzlu su karışımını ele alırsak, buharlaştırma yöntemi sayesinde karışımdaki çözücü olan su karışım ortamından uzaklaştırılırken ortamda sadece tuz kalır. Aynı şekilde şekerli su karışımında da şekerin elde edilmesi için buharlaştırma yöntemi kullanılmaktadır. Buharlaştırma yöntemi genel olarak katı ve sıvı karışımlarının ayrıştırılmasında kullanılmaktadır.

57
4
42
5
2
39
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.