Bükemediğin eli öp

Bükemediğin eli öp
Bükemediğin eli öp atasözünün anlamı, karşındaki kişiyi yenemeyeceksen, dediklerini yapmak varlığını sürdürmeni sağlayabilir anlamında bir söz.

El, elden üstündür. İnsan, gerek meziyet gerekse diğer konularda kendinden ileri olanla yarışa kalkmamalı, onu kıskanmamalı; aksine onun üstünlüğünü kabul etmelidir. Bizden ileride olanları kıskanmak yerine onlara gıpta etmek, onlar gibi olmayan çalışmak ve onların meziyetlerini kabul ederek gerekli saygıyı göstermek erdemli olmanın gereğidir.

Kendisiyle mücadele ettiğin rakibinin kuvveti, bilgisi ve becerisi karşısında başarı gösteremeyip mağlup olduysan rakibinin üstünlüğünü kabul et; bu onurlu bir davranış olacaktır. Böylece kötülüğünden de kendini korumuş olursun.

48
510
9
5
7
7
349
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.