Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için el hijyeninin önemi

Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için el hijyeninin önemi
Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için el hijyeninin önemi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hastalıkların çeşitli kaynakları bulunmaktadır. Bu kaynakları kurutmak her zaman mümkün olmaz. Bu nedenle bulaşıcı hastalıklara neden olan bu durumlardan başka önlemler alarak korunmak gerekir. Bu önlemlerden biri de sürekli olarak hijyeni sağlamaktır.

Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için el hijyeninin sağlanması gerekir. Bunun için özel sabunlar ve dezenfekte edicilerin kullanılması gerekir. Böylece elde biriken mikropların uzaklaştırılması sağlanır. Elin sürekli olarak pislenmesi ve mikrop yuvası haline gelmesi bulaşıcı hastalıkların riskini arttırmaktadır. Bu nedenle elin hijyen konusunda en dikkat edilmesi yer olması söz konusudur. 

Elin temiz tutulması hastalıkların önlenmesinde büyük bir öneme sahiptir. Çünkü en çok kullanılan ve temas sağlayan ellerdir.

38
12
15
10
72
50
465
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.