Bulutlar nasıl oluşur, bulutlar nasıl meydana gelir

Bulutlar nasıl oluşur, bulutlar nasıl meydana gelir
Bulutlar nasıl oluşur, bulutlar nasıl meydana gelir, bulutlar neyden oluşur ve nasıl hareket eder bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gökyüzünde yükseklere çıkıldıkça hava soğuduğundan havadaki su buharı yoğunlaşır ve küçük damlacıkları oluşturur. Damlacıklar bir araya gelerek bulutları oluşturur. Bulutların içindeki küçük damlacıklar bir araya geldikçe büyür ve yağmur damlalarını oluştururlar.

Bulutlar, yeryüzünün görünen en güzel parçalarından biridir. Kimi zaman çeşitli şekillere bürünen bulutlar, adeta görüntü şöleni yaratır. Bulutların aldığı şekiller aslında bizlere bir şeyler anlatmaktadır.

Bulut nasıl oluşur

Serbest atmosfer üzerinde gözle görülen kristaller ve su damlacıklarının bir araya gelmesiyle bulut oluşumu gerçekleşir. Hava parselinin içerisindeki su buharının yoğunlaşması kapsamında oluşan bulut, aynı zamanda sisin buharlaşması biçiminde ortaya çıkabilmektedir. Yoğunlaşma çekirdekleri ismi üzerinden bilinen toz ve duman parçacıkları eşliğinde su buharı yoğunlaşma yaşayabilmektedir. Bu bağlamda bulutların oluşumu yerin ısınması veya yere yakın sıcak havanın yükselmesi ile meydana gelir.

Sırasıyla yükselme, soğuma ve yoğunlaşma olarak bilinir. Daha sonra yüksekliklerine bağlı olarak farklı bulut oluşumları meydana gelir.

  • Yüksek bulutlar: Cirrus, Cirrocumulus, Cirrostratus.
  • Orta Bulutlar: Altocumulus, Altostratus, Nimbostratus.
  • Alçak Bulutlar: Stratus, Stratocumulus, Cumulus, Cumulonimbus.

Aynı zamanda her bulut kendi kategorisi içerisinde farklı oluşumlar üzerinden ortaya çıkar. Böylece farklı görüntüler eşliğinde bulutlar gökyüzünü kaplar.

4
17
5
2
4
4
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.