BURSA kelimesinin harflerinin her biri eş özellikteki kartlara yazılarak kartlar bir torbaya atılıyor

BURSA kelimesinin harflerinin her biri eş özellikteki kartlara yazılarak kartlar bir torbaya atılıyor
BURSA kelimesinin harflerinin her biri eş özellikteki kartlara yazılarak kartlar bir torbaya atılıyor, torbadan rastgele çekilen bir kartta U harfinin yazılı olma olasılığı kaçtır sorunun cevabı...

Soru: BURSA kelimesinin harflerinin her biri eş özellikteki kartlara yazılarak kartlar bir torbaya atılıyor. Torbadan rastgele çekilen bir kartta U harfinin yazılı olma olasılığı kaçtır?

A) 2/5 B) 1/5 C) 1/4 D) 1/2

Olasılık hesaplarken istediğimiz olayın (tüm ihtimaller gerçekleştiğinde) olma sayısını tüm ihtimallerin sayısına böleriz.

BURSA kelimesinin harflerini eş özellikteki kartlara yazıp tümünü çekersek toplam 5 kart çekeriz, ve bunlardan sadece 1 tanesinde "U" harfi bulunur.

Buna göre olasılığı hesaplarsak:

U harfi / Tüm harfler: 1/5

Sorumuzun seçeneklerinden "B" şıkkında bu olasılık verilmiş, sorunun cevabı "B" şıkkıdır.

Eğer soru bize "B, U, R, S, A" harflerinden herhangi birinin yazılı olma ihtimalini sorsaydı, cevabımız yine 1/5 olurdu, çünkü kart çektiğinizde her harften 1 tane olduğundan dolayı harfler eşit olasılığa sahiptirler.

30
21
20
20
20
20
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.