Bursa’nın fethinin Osmanlı Devleti’nin gelişmesine ne gibi katkıları olmuştur

Bursa’nın fethinin Osmanlı Devleti’nin gelişmesine ne gibi katkıları olmuştur
Bursa’nın fethinin Osmanlı Devleti’nin gelişmesine ne gibi katkıları olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bursa'nın Bizans devleti ile bağlantısı kesildi. Osmanlı devletinin başkenti Bursa oldu. Devlet artık İstanbul'a yani Bizans'a daha yakındı. Bursa, ipek sanayisi ile meşhurdu. Bu sayede Osmanlı devleti iyi bir ticaret yaparak hazinesini doldurdu ve güçlendi.

Bizans devletinin Güney Marmara bölgesinde etkisi azaldı. Bizans Osmanlı'nın fazlasıyla farkındaydı. Bursa, ticaret yolu üzerindeydi bu durum Osmanlı'ya önemli derecede katkı sağladı ve geliştirdi. Bursa'daki Bizans himayesi altında olan halkın büyük çoğunluğu Osmanlı devleti himayesinde kalmayı seçti ve toprakları terk etmedi. Bu durumda Osmanlı daha da kalabalıklaştı.

Bursa şehri, Osmanlı Devleti'nin fethettiği ilk büyük şehir olmuştur ve bu şehir yeni başkent olmuştur. Güney Marmara bölgesindeki Bizans etkisi ve etkinliği son bulmuştur. Bursa'da bulunan ipek ticareti, Bizans'tan Osmanlı eline geçmiştir.

6
1
62
11
6
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.