Burun sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız

Burun sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız
Burun sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Burun sağlığı bir insan için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olmaktadır. Bunun temel sebebi olarak ise burnun insanın beş duyu organından biri olması gösterilebilmektedir. Çünkü, insanın beş duyusundan biri olan burun sayesinde insanlar en temel ihtiyaçları olan nefes alma ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Bu nedenle de burun sağlığının korunması özellikle bir insan için çok önemli bir durum olmaktadır. Aksi takdirde, birey en temel ihtiyaçlarından biri olan nefes alma ihtiyacını tam olarak karşılayamamakta ve ağzından aldığı nefeslerin ise hiçbir filtrasyondan geçmemiş olması nedeniyle havadaki mikroplara daha açık hale gelebilmektedir. Bu nedenle de burun sağlığı ile ilgili kısa birkaç bilgi derledik.

  • Burun kanamalarında, grip veya nezle gibi hastalıklarda hemen doktora gitmeliyiz.
  • Burun temizliğine özen göstermeliyiz.
  • Ne olduğunu bilmediğimiz maddeleri koklamamalıyız.
  • Sigara içmemeliyiz.
  • Burun kıllarımızı koparmamalıyız.

32
6
57
8
13
16
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.