Bütün metaller asitlerle tepkime verir mi

Bütün metaller asitlerle tepkime verir mi
Bütün metaller asitlerle tepkime verir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sadece aktif metaller verir. Yarı soy metaller ise oksijenli ve kuvvetli asitlerle tepkimeye girer.

Soy metaller kimler ile tepkimeye girebilir

Soy metaller çok kararlı olan ve aktiflik seviyeleri düşük olan metallerdir. Bunlardan Ag ve Cu, HCl gibi temel yapısında oksijen bulundurmayan asitler ile tepkime vermezler. Bunun yanında H2SO4 ve HNO3 gibi oksijen içeriğine sahip asitler ile tepkime verir. Bu metallerin elektron verebilme eğilimleri hidrojenden daha az olması sebebi ile asitler ile tepkimeleri sırasında hidrojen gazını ortaya çıkaramazlar.

Kullanılan asidin cinsine göre gaz çıkışı görülür. Platin (Pt) ve Altın (Au) metalleriyse hiçbir asit ile tepkime vermezler yalnızca kral suyu şeklinde bilinen bir asit karışımıyla tepkime verirler. Tek başlarına altını çözemeyen HNO3 ve HCl asitleri ise bir araya gelmeleri halinde bunu başarabilmektedir. Kral suyu üç hacim HCl ve bir hacim HNO3'ten oluşmakta olan bir asit karışımıdır.

5
5
6
7
11
75
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.