Büyük Millet Meclisine karşı çıkan ayaklanmaların nedenleri

Büyük Millet Meclisine karşı çıkan ayaklanmaların nedenleri
Büyük Millet Meclisine karşı çıkan ayaklanmaların nedenleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Büyük Millet Meclisine karşı çıkan ayaklaklanmaların nedenlerini araştırınız.

Ayaklanmaların Nedenleri:
1) İstanbul Hükümeti ve İtilaf Devletlerinin kışkırtmaları.
2) Bazı Kuva-i Milliyecilerin düzenli orduya katılmak istememeleri ve TBMM otoritesini tanımamaları (Çerkez Ethem ve Ali Yörük Efe)
3) Azınlıkların bağımsızlık düşünceleri ile ayaklanmaları

Haritayı incelediğimizde İstanbul Hükûmetinin ve İtilaf Devletleri’nin desteklediği ayaklanmaların boğazlar bölgesinde meydana gelme nedeni ne olabilir?

Cevap: Çünkü Boğazlar stratejik öneme sahipti. Bu önemi bilen İtilaf devletleri Boğazlar kendilerinde kalsın diye kontrolü tam ele geçirebilmek adına buralarda isyanlar tertip etmişlerdir.

Ülke işgal edilirken İstanbul Hükûmetinin kışkırtması ile Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde ayaklanmalarının çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi söyleyiniz.

Cevap: İstanbul Hükumeti Milli Mücadelecileri vatan haini ilan etmiş ve kendi iradesine karşı çıkmakla onları suçlamıştır. Bu yüzden de devlet ne kadar işgal edilirse edilsin öncelikle kendi iktidarlarını düşündükleri için İtilaf Devletleri ile işbirliği yaparak Anadolu’da milli mücadelecilere arşı ayaklanmalar tertip etmişlerdir.

56
112
34
32
35
31
119
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum