Büyük Selçuklu Devleti toprakları üzerinde günümüzde hangi devletler bulunmaktadır

Büyük Selçuklu Devleti toprakları üzerinde günümüzde hangi devletler bulunmaktadır
Büyük Selçuklu Devleti toprakları üzerinde günümüzde hangi devletler bulunmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Büyük Selçuklu Devleti’nin toprakları günümüzde Türkiye, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Irak ve Suriye gibi devletlerin sınırları içinde yer almaktadır. Bu bölgeler, tarih boyunca Selçuklu İmparatorluğu’nun etkisi altında kalmış ve Türk kültürünün yayılmasına katkıda bulunmuştur.

Türkiye, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Irak ve Suriye gibi devletler bulunmaktadır. Selçuklular, Oğuzların Üçoklar kolu, kınık boyundandır. Selçuklular; Çin’den, Batı Anadolu dahil bütün Ortadoğu ülkeleri, Akdeniz sahilleri, Kuzeybatı Afrika, Hicaz ve Yemen’den Rusya içlerine kadar yayılan büyük bir devlet haline gelmişlerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.