Büyük Selçukluların, Bâtınilere karşı aldığı tedbirler

Büyük Selçukluların, Bâtınilere karşı aldığı tedbirler
Büyük Selçukluların, Bâtınilere karşı aldığı tedbirler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Batınilik, Hasan Sabbah etrafında şekillenen bir görüş olmuştur. Bu görüşle İslam kaynaklarının altı oyulmaya çalışılmıştır. İslam’ın temsil planında zarar görmesine neden olan bu terör hareketi Büyük Selçuklu Devleti’ni de zayıflatmaya başlamıştır. Çünkü Hasan Sabbah eli silahlı hareketler yapmaya başlamıştır.

Büyük Selçuklu Devleti, Hasan Sabbah üzerine birçok sefer yapmıştır. Askeri olarak müdahalelerde bulunan Selçuklu Devleti, Haşhaşi olarak tanımlanan bu grubun sonunu getirmek için çok uğraşmıştır. Batınilere ağır yenilgiler yaşatan Selçuklular, Alamut Kalesi’ni kuşatsa da alamamıştır. Hasan Sabbah ölene kadar terör hareketleri devam etmiştir. Batınilik hareketlerine son olarak en son müdahaleyi yapan İlhanlılar son vermiştir.

41
1006
152
36
254
53
125
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.