Büyüklerin elleri neden öpülür

Büyüklerin elleri neden öpülür
Toplumumuzda büyüklerin elleri öpülür, sizce bu davranışın sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumumuzda el öpmek saygı belirtisi olarak görülmektedir. Özellikle kırsal kesimlerde büyüklere yapılan günlük ziyaretlerde saygıyı göstermek için büyüklerin elleri öpülmektedir. Bunun dışında İslam dini için önemli olan Ramazan ve Kurban bayramlarından büyüklerin ellerinin öpülmesi güzel görünen davranışlardan biridir.

El öpmek aslında örf ve adeti temsil etmektedir. Geçmiş yıllardan beri Türk örf ve adetlerine göre el öperek karşıdaki insanı saygı gösterilmeye çalışılmaktadır. İslam dininde büyüklere gösterilen saygı ve küçüklere gösterilen değer önemli bir yer tutmaktadır.

75
2
421
62
5
5
117
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum