Büyüklerinizden tekbir ve salavat hakkında neler öğrendiniz

Büyüklerinizden tekbir ve salavat hakkında neler öğrendiniz
Büyüklerinizden tekbir ve salavat hakkında neler öğrendiniz, tekbir ve salavatın manası nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Büyüklerinizden tekbir ve salavat hakkında neler öğrendiniz?

Cevap : Büyüklerimizden, Peygamberimizin ismi anıldığı zaman salavat getirmek gerektiğini, tekbir ise ezan okunduğu zaman her gün Allahu Ekber söylendiğinde ne anlama geldiğini öğrendim

Salavat; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e saygı göstermek ve onu anmak demektir. Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali muhammed, anlamı; Allahım! (peygamberimiz) Hz.' Muhammed' e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.

Tekbir; Herşeyden üstün demektir. Her Namazda söylenmektedir.

Kurban Bayramı’nın arife günü sabah namazından, bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar farz namazlardan sonra tekbir söylenir. Buna teşrik tekbiri denir.

Allahu Ekber Allahu Ekber. La ilahe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber velillahil hamd.

Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah’tan başka tanrı yoktur. Allah en büyüktür. Bütün hamt ve övgüler
onadır.

1029
190
527
146
163
457
169
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum