Büyüklerinizin ergenlik döneminde yaşadığı sorunları öğreniniz

Büyüklerinizin ergenlik döneminde yaşadığı sorunları öğreniniz
Büyüklerinizin ergenlik döneminde yaşadığı sorunları öğreniniz. Daha sonra yaşıtlarınızın ergenlik sorunları hakkında bilgi sahibi olunuz. İki nesil arasında yıllar itibarıyla yaşanan ergenlik sorunları arasındaki farkları karşılaştırınız

Ergenlikte en sık görülen psikolojik problemler

  • Depresyon
  • Davranış bozuklukları
  • Karşı ya da karşıt gelme bozukluğu
  • Şiddet ve saldırganlık.
  • Obsesif kompulsif bozukluk.
  • İntihar.
  • Alkol madde kullanımı ve bağımlılık.

İki kesimde de benzer ergenlik sorunları olduğunu fark ettim. Anladığım o ki hangi yaşta olunursa olunsun ergenlikle ilgili sorunlar hep benzerlik göstermektedir.

Ergen ne hisseder, nasıl davranmak ister

1- Ergenin genel olarak duygularında istikrarsızlık olduğu görülür. Bir gün önce çok mutlu ve enerjik olan ergen ertesi gün kabuğuna çekilmiş ve bitkin olabilir.

2- Bu dönemde ergen duygularını çok dolu ve coşkulu yaşar. Gerek ses tonu ve vurgulamaları ve gerekse mimikleri önceki döneme göre duygularını daha fazla ifade ediyor niteliktedir.

3- Diğer dönemlere göre daha yoğun hayal kurar ve gerçekten zaman zaman uzaklaşır.

4- Ergen zaman zaman yalnız kalma isteği içinde olabilir.

5- Ergen kendini yorgun hissedebilir, buna bağlı olarak çalışmaya karşı isteksizdir. Vücut enerjisi âdeta büyümeye harcanıyor gibidir.

6- Ergen yaşadığı bedensel değişimlere bağlı olarak çekinebilir ve kendini saklama ve bu değişimlerden çevreyi haberdar etmeme isteği içinde olabilir. Yeni şeyler deneme merakı artmıştır.

7- Bu dönemde arkadaş çok önemli bir noktadadır. Bu nedenle arkadaş seçimi konusunda ergenin dikkatli olması ve ailenin hassas davranması gerekir.

8- Bu dönemde ergenin fark edilme ve takdir edilme ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacını aile içinde gideremeyen ergen, farklı arkadaş gruplarında bu ihtiyacını giderebilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.