Buzullar Türkiye'de yer şekillerinin oluşum sürecinde en az etkiye sahip olan dış kuvvettir, bu durumun sebepleri neler olabilir

Buzullar Türkiye'de yer şekillerinin oluşum sürecinde en az etkiye sahip olan dış kuvvettir, bu durumun sebepleri neler olabilir
Buzullar Türkiye'de yer şekillerinin oluşum sürecinde en az etkiye sahip olan dış kuvvettir, bu durumun sebepleri neler olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Buzullar Türkiye'de yer şekillerinin oluşum sürecinde en az etkiye sahip olan dış kuvvettir. Bu durumun sebepleri neler olabilir? Görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'de buzulların yer şekillerinin oluşum sürecine en az etki etmesinin nedeni, ülkenin iklimi, coğrafi konumu, deniz etkisi, yükselti farkları gibi faktörlerin buzul oluşumu için uygun olmamasıdır. Bu faktörler, Türkiye'de buzulların nadir bulunmasına yol açar.

Türkiye'de buzulların yer şekillerinin oluşum sürecine en az etki etmesinin nedenleri şunlar olabilir:

  • İklim koşulları: Türkiye'nin genel iklimi ılımandır ve sıcak yazlar yaşanır. Buzulların oluşumu için gereken soğuk koşullar Türkiye'de pek yaygın değildir.
  • Coğrafi konum: Türkiye, buzulların oluşumuna uygun bir enlemde bulunmaz. Kuzey kutbu veya yüksek dağlık bölgelerdeki ülkeler gibi buzulların sıkça görüldüğü bölgelerden uzaktır.
  • Deniz etkisi: Türkiye, denizlere yakın bir konumda bulunur ve deniz etkisi nedeniyle kışlar daha ılımandır. Bu da buzul oluşumu için gerekli soğuk koşulların sağlanmasını zorlaştırır.
  • Yükselti farkları: Buzulların oluşumu için yüksek dağlar ve büyük yükselti farkları gereklidir. Türkiye'deki dağlar, buzul oluşumu için yeterince yüksek değildir.

Sonuç olarak, Türkiye'nin iklimi, coğrafi konumu ve yükselti farkları, buzulların oluşumunu engelleyen faktörlerdir ve bu nedenle buzullar Türkiye'deki yer şekillerinin oluşum sürecinde en az etkiye sahiptir.

8
3
81
1
1
2
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.