Ç harfi ile başlayan çiçek isimleri

Ç harfi ile başlayan çiçek isimleri
Ç harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi Ç olan çiçekler hangileridir, Ç ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Ç ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Ç harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ç harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Çiğdem,
  • Çarkıfelek,
  • Çadır çiçeği,
  • Çadır perçemi,
  • Çakal nergisi,
  • Çalba,
  • Çan çiçeği,
  • Çıngırak otu,
  • Çingülü,
  • Çoban yastığı,
  • Çuha çiçeği,
  • Çanta çiçeği,
  • Çitlembik,
  • Çöpleme çiçeği

Ç harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Çiğdem, süsengiller familyasına ait bir bitki cinsidir. Çok yıllık, yumrulu, çingene pembesi ya da mavi çiçekli otsu bitkilerdir. Çiçekler, türüne bağlı olarak, ilkbahar ya da sonbaharda açar. İlk baharda çiçeklenen türlerin yumurtalığı toprak altında kalan uzun çiçek tüpleri vardır.

Çarkıfelek çiçeği, diğer isimleri passiflora incarnata, fırıldak çiçeği, saat çiçeğidir. Çarkıfelekgiller familyasının örnek bitkisidir. Anayurdu Tropikal Amerika'dır. Oradan dünyaya yayılmış 400 kadar türü vardır. Ülkemizde bazı yerlerde süs bitkisi olarak kimi türleri yetiştirilmektedir. Gölgeli ve nemli duvar dipleri ve kameryeleri sevip sarmaşarak yetişen otsu ya da ağaçsı sarmaşıktır. 5 - 7 parçalı koyu yeşil yaprakları almaşık dizilişli; yaz boyunca açan tekerlek biçimindeki gösterişli çiçekleri erguvani, pembe ya da kırmızı renkte ve iridir. Bitki, tohumuyla ya da gövde çelikleriyle çoğaltılır.

Çadır çiçeği; bir bitki bilimi terimidir. Nilüfergillerden, Çin ve Amerika ırmaklarında yetişen, büyük yapraklı, pembe ve beyaz çiçekli bir bitki (Euryaleferox)

Çakal nergisi Sternbergia candida, çiçeklerinin beyaz ve hoş kokulu oluşuyla aynı cinsin Türkiye’de yetişen diğer türlerinden kolaylıkla ayrılır. Yayılışı: Muğla Fethiye’nin endemik türüdür. Tehdit: Bu çok dar yayılışlı bitkinin soğanlarının doğadan toplanması ve satılması Soğanlı Bitkiler Yönetmeliği’ne göre yasak.

Çan çiçeği, çan çiçeğigiller familyasından bir, iki ya da çok yıllık bitkilerin ortak adı. Adlarını çiçeklerinin çan şeklinde olmasından alır. Latince'de Campanula küçük çan anlamına gelir. Çiçekleri için bahçelerde ve saksılarda süs bitkisi olarak yetiştirilir.

Japon gülü ya da diğer adıyla Çin gülü, ebegümecigiller familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi türü. Latince adı "Çin gülü" anlamına gelse de Türkçede kullanılan "Japon gülü" adı çiçekçilerde ve halk arasında çok yaygındır.

Çobanyastığı yere yakın yastık iriliğinde diken yapraklı, hep yeşil ve çiçekli çalı görünümünde bir bitki. Dikenleri yüzünden yastık olarak kullanılması söz konusu değildir. Adı daha çok çobanların lükssüz hayatına bir atmadır. Bazen çiçekli kurutulmuş hali süs bitkisi olarak kullanılır.

Çuha çiçeği, çuha çiçeğigiller familyasından Primula cinsini oluşturan bahçe süs bitkileri yetiştiriciliğinde kullanılan bitki türlerinin ortak adı. Önemli olan başlıca türleri P. vulgaris ve P.veris dir.

Çitlembik, yaklaşık 60-70 tür barındıran, her yıl yaprak döken bir ağaç cinsidir. Kuzey Yarıkürenin ılıman iklime sahip bölgelerine yayılmış, güney Avrupa, güney ve doğu Asya, güney ve orta Kuzey Amerika, ve güney ve orta Afrika'da bulunan bir bitkidir.

2
0
2
0
1
9
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.